Over de fotograaf

Carla Hamoen is geboren in 1969 en ontdekte het fotograferen al op de jonge leeftijd van 12 jaar. Ze ontwikkelde een verlangen om alles wat mooi was, alles wat van emotionele waarde was en wat schoonheid uitstraalde op welke manier dan ook, vast te leggen. Ze ontwikkelde ook de oplettende blik van een fotograaf in de loop der jaren en kreeg steeds meer oog voor de communicatieve waarde van fotografie. De kunst van het kijken en het willen zien van schoonheid ligt ten grondslag aan haar foto's en u zult dan ook ontdekken dat het pure van natuur en mens bewaard blijft in haar kunst.

In de loop der jaren groeiden haar vaardigheden als fotograaf en werd de apparatuur ook steeds geavanceerder. Toch blijft de kern van haar werk steeds het kijken naar mens en natuur, en het proberen vast te leggen van mens en natuur in haar schoonheid en in haar emotie precies zoals ze is. Onvervalst. Echt. Puur.

Haar werk bestaat voornamelijk uit natuur in het groot en in detail, portretten en kinderen. Ook heeft ze meerdere malen bruiloftsreportages gemaakt, en doet dat nog met enige regelmaat.
In opdracht van kersverse ouders heeft ze ook portretreportages van baby's en kleine kinderen gemaakt, zowel in kleur als in zwart wit, zowel analoog als digitaal.

Ze reist af en toe om nieuwe inspiratie op te doen, en in alle delen van de wereld is veel te zien
en te ontdekken wat de moeite waard is om vast te leggen en te koesteren, maar ook dichtbij huis
is er veel schoonheid te vinden, als we het maar willen zien. En dat probeert deze fotograaf met
haar werk beeldend vast te leggen en te uiten.


© C.M. Hamoen April 2006. PuurCarla Fotografie is een initiatief van freelance fotograaf Carla Hamoen